Olemme jyväskyläläinen yrittäjäpariskunta. Takana on yli 20v yhteiseloa, sekä toisiaan täydentävä ammatillinen osaaminen.

Yrityksemme arvot noudattavat sosiaalipedagogisen hevostoiminnan arvoja. Meille tärkeää on:


yhteisöllisyys
vuorovaikutus
toiminnallisuus
elämyksellisyys

Vaikka toimintaan osallistuttaisiin yksin, ollaan siinä jatkuvassa vuorovaikutuksessa hevoseen ja SPHT -ohjaajaan. Toimintaan on mahdollista osallistua myös pienryhmissä. SPHT:ssa osallistuja ei koskaan ole toiminnan kohde vaan aktiivinen toimija. Toiminta tarjoaa virikkeitä kaikille aisteill

SATU


* yhteisöpedagogi YAMK.


*Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja® (Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutus 25op Turun Yliopisto/Ypäjän Hevosopisto)


Satu on tehnyt nuorisotyötä 15 vuoden ajan, joista suurimman osan Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluissa – sosiaalipedagogisesta viitekehyksestä käsin. Avainosaamista ryhmien ja yksilöiden ohjaus, ryhmäyttäminen, itsetunnon sekä elämänhallinnan tukeminen.


Hevosharrastus alkoi keväällä 1990. Kokemusta on niin este-, koulu- kuin matkaratsastuksesta, tallitöistä, kilpailemisesta, nuorista hevosista sekä ratsastusseurojen toiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä.


Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa yhdistyy vankka ammatillinen osaaminen ihmisten kohtaamisessa ja ohjaamisessa rakkaan harrastuksen avulla. Päätyönään Satu työskentelee palveluesimiehenä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluissa, mutta tuntuma ruohonjuuritason nuorisotyöhön pysyy yllä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan myötä.

ANTTI

*sairaanhoitaja AMK

*Green care 5op

*Sadun avustaja harjoituksissa


Hoitoalan työkokemusta Antilla on 6 vuoden ajalta. Työkokemusta Antilta on kertynyt kaiken ikäisten potilas- ja sosiaalihuollon asiakasryhmien kanssa toimimisesta, niin aikuispsykiatrian ja vanhusten hoidon alalta kuin kehitysvammahuollosta. Hevoskokemusta Antille on kertynyt Pirpanan hankinnan jälkeen, eli noin viiden vuoden ajalta. Vaikka Satu on ensisijainen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja yrityksessämme, täydentää Antin työkokemus Sadun työskentelyä esimerkiksi autistisisen tai liikuntarajoitteisten asiakkaiden kanssa.

PIRPANA


Pirpana on 7-vuotias suomenhevostamma ja ensisijaisesti hevonen, jonka kanssa harjoituksia teemme. Pirpanan koko saattaa jännittää (160cm ja 500kg), mutta ystävällinen ja seurallinen luonne sulattaa helposti arempienkin sydämet. Pirpana on ollut perheessämme varsasta asti ja olemme kouluttaneet sen itse, joten tunnemme Pirpanan läpikotaisesti.

Tarvittaessa mukana toiminnassa on myös muita hevosia tai poneja.

ARMI -koira

Armi on 6,5-vuotias berninpaimenkoira. Tarvittaessa käytämme Armia apuna harjoituksissa, jos ajatus hevosen kanssa harjoittelusta jännittää. Armi on kaikkien kaveri, ystävällinen ja kiltti koira. Armin kanssa onnistuu osa harjoituksista ja Armin kanssa pääsemme tarvittaessa vaikka kotikäynnille. Armin kanssa olemme vierailleet mm. vanhusten palvelukeskuksissa.

ARMI -hevonen

Armi on 3-vuotias suomenhevostamma, mikä muutti meille helmikuussa 2019. Armia koulutetaan parhaillaan sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan.